Stöd och hjälp

Vi finns här för att hjälpa till och stödja dig. Vi förstår att livet kan vara utmanande ibland och vi vill att du ska veta att det är okej att be om hjälp. Ingen fråga är för liten eller för stor, och vi är här för att lyssna och stötta dig på bästa sätt vi kan. Vårt mål är att göra tröskeln så låg som möjligt, så tveka inte att ta kontakt med oss om du känner dig ensam, ledsen, sörjer eller har andra bekymmer.

Våra präster, diakoniarbetare och andra medarbetare finns här för att lyssna och hjälpa dig, oavsett vad du behöver stöd med. Vi är här för att stå vid din sida och dela din börda. Kom ihåg att vi har tystnadsplikt och att allt du delar med oss är i strikt förtroende.

Länk till föramlingsanställdas kontaktuppgifter!

 

Du behöver inte bära din oro och dina bekymmer ensam. Församlingens anställda kan hjälpa dig med problemen, både de praktiska och känslomässiga. Ingen frågar om vad du tror på eller om du är medlem i kyrkan. Kyrkan erbjuder också anonymt samtalsstöd via telefon och nätet.

Läs om samtal och besök

Livet är en Guds gåva. När det är som bäst tycker vi att det är värt varje ögonblick. Men det kan lätt bli annorlunda.

Läs om stöd vid problem i vardagen

Det finns många saker i livet som kan utlösa en kris: en nära människas död, en sjukdom eller olycka, separation, arbetslöshet eller pensionering.

Bli inte ensam, det finns hjälp och stöd

Stöd i sorg och i kris

En beroendesjukdom påverkar inte bara en person, utan alla i den närmaste kretsen. Alla behöver stöd för att orka bryta negativa mönster. Olika organisationer erbjuder stöd och hjälp för alla som påverkas av ett missbruk.

Läs om stöd vid beroende