Mariehamns församling

är en församling i Ålands prosteri inom Borgå stift i Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland. Till församlingen hör alla kyrkomedlemmar bosatta i Mariehamn. Till församlingen hör kyrkorna S:t Göran, S:t Johannes och S:t Mårten. Församlingen sysselsätter ca 40 anställda.

Mariehamns församling grundades år 1905. S:t Görans kyrka blev färdig hösten 1927 och är ritad av den kända arkitekten Lars Sonck, bördig från Finström. Tidigare hade församlingen firat sina gudstjänster i stadens folkskola, vars stora samlingssal var inredd som kyrkorum.

Kyrkoherde i församlingen är Mari Puska.

Oblater och vin

Oblaterna i Nattvarden är glutenfria. Nattvardsvinet är alkoholfritt i Margaretagården och S:t Mårtens kyrka. I S:t Görans kyrka endast alkoholhaltigt vin.

Avgifter

Prislista för lokalhyror och traktering (även Lemböte lägergårds priser) hittar du HÄR!

Gravgårdens prislista hittar du HÄR!

Läs mer om församlingens kyrkor och fastigheter samt om oss som jobbar i Mariehamns församling under respektive flik.