Nya restriktioner

Fram till och med 17 juni gäller nya restriktioner. Offentliga tillställningar får ordnas för max 50 personer, vi kan samlas 100 personer om det finns en reserverad plats för alla och säkerhetskraven kan hållas (vid konfirmationer). Kraven för att vi ska få samlas 50 personer är:

  • Korrekt hygien när man hostar eller snyter sig
  • god handhygien
  • det är viktigt att hålla avstånd hela tiden
  • munskydd rekommenderas
  • man får delta endast om man är helt symptomfri

    Handsprit och munskydd finns vid ingången till våra fastigheter.

Pastorskansliet

Kansliet tar emot besök bara  under våra öppettider.  Vill du besöka diakonerna behöver du förhands boka ditt besök.

Länk till församlingens kontaktuppgifter!

Själavård och diakoni

Själavårdande samtal utförs som tidigare. Diakoninarbetet fortsätter, men utan drop-in mottagning.  Vi undersöker också nya sätt och möjligheter att hjälpa, stöda och trösta våra församlingsmedlemmar.

Vi står inför en utmanade tid men tillsammans och med Guds hjälp är vi starka. "Ty Gud har inte gett oss modlöshetens ande utan kraftens, kärlekens och självbesinningens" 2 Tim. 1:7

Ungdomsarbete

Vi finns här för er ungdomar och vill stöda er så gott vi kan under rådande omständiheter. Ni ungdomar är hjärtligt välkomna att boka in individuella träffar med oss ungdomsarbetsledare. Dessa träffar kan innebära samtalsstöd, en fika, promenad eller något annat. Det behöver inte ett underliggande syfte med att träffas. Vi vill att tröskeln ska vara låg, så tveka inte att ta kontakt. 

Mariehamns församling har nu ringt till

alla församlingsmedlemmar som är 75+ som vi hittat telefonnumret till. De personer som vi inte hittat telefonnummer till har fått ett kort skickat till sig på posten men kontaktinformation så att personen själv kan höra av sig. Det finns en handfull personer som vi inte har hittat varken telefonnummer eller adress till. Vi hoppas att de 75+:are, som vi inte har fått kontakt med hör av sig om de behöver vår hjälp.

Mottagandet av samtalen från församlingen har varit positiva. De allra flesta har upplevt att de inte har behov av hjälp nu men att det känns tryggt att veta att det finns en backup om situationen ändrar.