Församlingen i undantagsförhållandet

Det av statsrådet utfärdade undantagsförhållandet påverkar även församlingsarbetet. Kyrkans uppgift är alltid att stå vid människornas sida och förmedla budskap om tro och hopp. Även i svåra tider, och framför allt då, fortsätter kyrkan att be för folket och hela världen. Den praktiska verksamheten anpassas på det sätt som situationen kräver. Mycket information samt streamingar ser du på församlingens Facebook-sida. Du behöver inget eget facebook-konto för att se församlingens sidan. Länk till församlingens facebooksida.
Verksamheten vi erbjuder ändrar ofta, följande länk tar dig till en uppdaterad version. Länk till verksamheten i coronatider.

Pastorskansliet är stängt

Vi tar emot besök bara efter överenskommelse via telefon. Vi finns på plats och arbetar, men öppnar inte dörren om inte besöket är förhandsbokat.

Länk till församlingens kontaktuppgifter!

Gudstjänster och förrättningar

Från och med 1.6.2020 kan över 50 personer delta i en gudstjänst, förutsatt att myndigheternas anvisningar säkra evenemang iakttas. Antalet personer ställs i relation till säkerhetsavståndet på 1–2 meter så att antalet lämpar sig för utrymmet. Det innebär att i S:t Görans kyrka kan det samlas 60 personer vid högmässor och förrättningar och i Mariakapellet 20 personer vid förrättningar.

Själavård och diakoni

Själavårdande samtal utförs som tidigare. Diakoninarbetet fortsätter, men utan drop-in mottagning.  Vi undersöker också nya sätt och möjligheter att hjälpa, stöda och trösta våra församlingsmedlemmar.

Vi står inför en utmanade tid men tillsammans och med Guds hjälp är vi starka. "Ty Gud har inte gett oss modlöshetens ande utan kraftens, kärlekens och självbesinningens" 2 Tim. 1:7

Ungdomsarbete

Vi kommer till följd av coronaviruset ställa in vår fysiska verksamhet, det betyder dock inte att vår verksamhet står stilla. Vi finns här för er ungdomar och vill stöda er så gott vi kan under rådande omständiheter. Ni ungdomar är hjärtligt välkomna att boka in individuella träffar med oss ungdomsarbetsledare. Dessa träffar kan innebära samtalsstöd, en fika, promenad eller något annat. Det behöver inte ett underliggande syfte med att träffas. Vi vill att tröskeln ska vara låg, så tveka inte att ta kontakt.

Mariehamns församling har nu ringt till

alla församlingsmedlemmar som är 75+ som vi hittat telefonnumret till. De personer som vi inte hittat telefonnummer till har fått ett kort skickat till sig på posten men kontaktinformation så att personen själv kan höra av sig. Det finns en handfull personer som vi inte har hittat varken telefonnummer eller adress till. Vi hoppas att de 75+:are, som vi inte har fått kontakt med hör av sig om de behöver vår hjälp.

Mottagandet av samtalen från församlingen har varit positiva. De allra flesta har upplevt att de inte har behov av hjälp nu men att det känns tryggt att veta att det finns en backup om situationen ändrar.

Församlingen kommer nu att kontakta dem som valt ett uppföljande samtal. Vill man komma kontakt med församlingen så går det bra att ringa på telefon 0418-5360, må, ti, to och fredag kl. 09.00-15.00, onsdagar 12.00-15.00. Sommartid 22.06-07.08.2020: må, ti, to och fredag kl. 09.00-13.00 och onsdagar kl. 12.00-13.00. Man kan även ringa till församlingen på telefonnummer 018-5360 och be dem ringa till någon man är orolig för.