Nya restriktioner

Fr.o.m. 1.2.2021 gäller nya restriktioner på Åland. Max. 50 personer får samlas vid offentliga tillställningar om säkerheten kan garanteras. I våra större utrymmen kan vi ordna verksamhet med säkra avstånd och det betyder att högmässan och andra gudstjänster kan firas i S:t Görans kyrka igen med öppna dörrar samt att sopplunchen kan ordnas på torsdagar på Margaretagården. Kontinuerliga verksamheten för barn och ungdomar fortsätter som vanligt. Den streamade önskepsalmer-sångstunden hålls varje onsdag kl. 14. Alla streamingar finns kvar på facebook i två veckor.

Igår (14.12) fick ålänningarna en förhandsinformation från Landskapsregeringen om att strängare coronarestriktioner kommer att träda ikraft 18.12. De nya restriktionerna innebär att max 20 personer får samlas på samma ställe. Restriktionerna som ska skydda både våra medmänniskor och oss själva, detta påverkar även församlingens verksamhet.

Fr.o.m. 1.2.2021 gäller nya restriktioner på Åland. Max. 50 personer får samlas vid offentliga tillställningar om säkerheten kan garanteras. I våra större utrymmen kan vi ordna verksamhet med säkra avstånd och det betyder att högmässan och andra gudstjänster kan firas i S:t Görans kyrka igen med öppna dörrar samt att sopplunchen kan ordnas på torsdagar på Margaretagården. Vi ska alla förstås fortsätta vara försiktiga och därför rekommenderar vi att man använder mun- och nässkydd i alla våra lokaler framför allt då avstånd inte kan hållas. God handhygien och framför allt stanna hemma vid minsta symptom gäller som vanligt.

Pastorskansliet

Kansliet tar emot besök bara  under våra öppettider.  Vill du besöka diakonerna behöver du förhands boka ditt besök.

Länk till församlingens kontaktuppgifter!

Själavård och diakoni

Själavårdande samtal utförs som tidigare. Diakoninarbetet fortsätter, men utan drop-in mottagning.  Vi undersöker också nya sätt och möjligheter att hjälpa, stöda och trösta våra församlingsmedlemmar.

Vi står inför en utmanade tid men tillsammans och med Guds hjälp är vi starka. "Ty Gud har inte gett oss modlöshetens ande utan kraftens, kärlekens och självbesinningens" 2 Tim. 1:7

Ungdomsarbete

Vi finns här för er ungdomar och vill stöda er så gott vi kan under rådande omständiheter. Ni ungdomar är hjärtligt välkomna att boka in individuella träffar med oss ungdomsarbetsledare. Dessa träffar kan innebära samtalsstöd, en fika, promenad eller något annat. Det behöver inte ett underliggande syfte med att träffas. Vi vill att tröskeln ska vara låg, så tveka inte att ta kontakt.

Mariehamns församling har nu ringt till

alla församlingsmedlemmar som är 75+ som vi hittat telefonnumret till. De personer som vi inte hittat telefonnummer till har fått ett kort skickat till sig på posten men kontaktinformation så att personen själv kan höra av sig. Det finns en handfull personer som vi inte har hittat varken telefonnummer eller adress till. Vi hoppas att de 75+:are, som vi inte har fått kontakt med hör av sig om de behöver vår hjälp.

Mottagandet av samtalen från församlingen har varit positiva. De allra flesta har upplevt att de inte har behov av hjälp nu men att det känns tryggt att veta att det finns en backup om situationen ändrar.

Församlingen kommer nu att kontakta dem som valt ett uppföljande samtal. Vill man komma kontakt med församlingen så går det bra att ringa på telefon 0418-5360, må, ti, to och fredag kl. 09.00-15.00, onsdagar 12.00-15.00. Sommartid 22.06-07.08.2020: må, ti, to och fredag kl. 09.00-13.00 och onsdagar kl. 12.00-13.00. Man kan även ringa till församlingen på telefonnummer 018-5360 och be dem ringa till någon man är orolig för.