Konsert

lö 27.4 kl. 18.00

S:t Görans kyrka

Konsert med Kide (handspel)

Välkommen till vår handklocka-konsert "Ringande klockorna av våren" 27.4.

Hej!

Känner du instrument som heter handklockor? Har du hört något om dem tidigare? Nu skulle vi vilja presentera de här sköna instrumenten och oss själva, och vi hoppas att du kan lära dig att bekanta dem båda.

Vi ska ha en konsert på S:t Görans kyrka, Mariehamn kl.18 den 27 april. Konserten heter "Ringande klockorna av våren."

Programmet består av andlig och lätt klassisk för handklockor arrangerad musik, från Finland och andra delar av världen. Inträdet är gratis, och ett program säljes med 10 euros.

Vi är ett handklocka-orkester Kide från Jyväskylä, med en historia av 12 år. Orkestern övar en gång i veckan och spelar olika stycken från klassisk till populär musik. Ibland åker vi också utomlands att ha konserter, till exempel till Spanien, Sverige och Grekland. I Finland finns det sex handklocka-orkestrar nu.

Handklockor är ursprungligen från Storbritannien. Till början spelas de bara i kyrkor, men de spred sig också till övriga platser och länder, till exempel Förenta Staterna och Östasien. Varje klocka har sin ton och motsvarar liksom pianos varje tangent. I allmänhet spelar en grupp av från åtta till femton människor handklockor, och klockorna är från tre till fem oktaver. Vanligen spelar var och en ungefär fyra klockor, men somliga duktiga kan spela även tio klockor i ett musikstycke!

Handklockors ljud är verkligen vackert och förtjusande. Utöver är det jättetrevligt att göra ett samarbete tillsammans med de andra spelarna. Man kan njuta av och få en stor glädje från instrumenten!

Det är första gången att vi åker till Åland som Kide, och vi emotser mycket den här resan!

Hjärtligt välkommen till konserten att lyssna på! Vi hoppas att se deg där J

Du kan läsa mera om oss på: http://www.kasikellot.com/ (på finska)

Och du kan hitta oss också på Facebook och Youtube.

Hälsningar och tillönskningar på trevlig vår,

to 30.5 kl. 11.30 -12.00

med Gunnevi Styrström, Judit Deáki och Mats Backman